Cyclingweekly testează gravel-ul Merida Silex 6000

04.11.2018.

Jurnaliștii de la revista britanică CyclingWeekly au testat bicicleta Merida Silex varianta 6000, mai precis cel mai ieftin model cu cadrul din carbon și ne spun din start că este “competitivă pe și pe lângă asfalt”.

Din testele juranliștilor rezultă că noua Silex 6000 este performantă pe macadam în timp ce pe asfalt este silențioasă și rapidă. Gama de viteze a fost considerată bună și potrivită pentru teren variat. La fel de apreciat a fost confortul, poziția pe bicicletă fiind una neutră.

silex (2).jpg
foto roadbike.de

Merida și-a separat bicicletele de offroad cu ghidon „drop”, mai precis ciclocrosul și gravel-ul, în cele două categorii lansate recent, Merida Mission CX – pentru ciclocros, navetă, competiție și Merida Silex – pentru aventură, navetă și de ce nu, poate chiar și competiție. „Merida Silex, pentru gravel, oferă o poziție mult mai dreaptă”, spun redactorii. „Bicicleta are un top tube lung și spațiu foarte mare pentru anvelope de 28 inch cu valori de 700c sau chiar pentru roți de mtb de 27,5 inch.”

Cadrul bicicletei a fost analizat în detaliu, iar jurnaliștii au ajuns la concluzia că acesta arată mai mult cu un cadru de mtb hardtail. „Majoritatea bicicletelor de gravel seamănă mai mult cu un ciclocros, în general având un head tube mai înalt”, spun ei. „Dar pentru Sielx, Merida a adoptat unghiul mai relaxat de 71 grade al furcii și țeava top tube înclinată, similar ca la mtb.”

silex (1).jpg
foto livedoor.jp

Poziția pe noua Silex pentru gravel este neutră. „Ținând cont de echiparea pe care o are, cu pipa de 8,5 cm și tija de șa cu zero setback, poziția nu este nici prea întinsă nici prea dreaptă. Ghidonul în sine are un backsweep care imprimă și mai mult confort pentru încheieturile mâinilor. Asta înseamnă că este usor să-ți arunci greutatea pentru a te echilibra când ai de traversat obstacole precum crengi și trepte.”

Verdictul redactorilor de la CyclingWeekly spune că noua Silex 6000 este competitivă pe off-road, are maniere bune, oferă confort și o geometrie de mtb care o separă de celelalte biciclete pentru gravel.

Articolul a fost publicat în original pe CyclingWeekly și poate fi citit în întregime aici.

Merida Silex 6000 cu cadru din carbon și echipare Sram Apex, are prețul recomandat de 8.990 Lei și este disponibilă în România prin rețeaua noastră de comercianți.

 

 

Foto roadbike.de

livedoor.jp

HU | RO