Merida lansează o nouă bicicletă – Mission CX pentru ciclocros

09.07.2018.

Noua Merida Mission CX pentru ciclocros, nu este doar o bicicletă aprobată pentru concursurile UCI ci este potrivită și pentru viața sportivă de zi cu zi, în afara traseelor de concurs.

02.jpg
foto Benjamin Topf - granfondo-cycling.com

Noua bicicletă este mult mai mult decât un facelift față de predecesorul său, noul model dorind să fie mai versatil și mai performant. Noul Mission CX dispune de spațiu pentru anvelope mai mari, încorporează cele mai noi standarde, precum frânele “flat-mount” și oferă specificații potrivite pentru fiecare nivel de buget. Pentru noua Mission CX, Merida identifică trei destianții de utilziare: concursuri de ciclocros, antrenamente și navetă sportivă. Cadrele disponibile sunt din aluminiu și carbon. Toate cele 6 modele din gamă dispun de furcă din carbon.

01.jpg

Merida Mission CX 8000-E este modelul de top. „E” nu se referă la un motor electric ci la transmisia electronică venită din partea gropuset-ului Shimano Ultegra Di2. Ce iese în evidență la această bicicletă este transmisia cu foile 46/36t, pinioanele 11-30t și schimbătorul spate Ultegra RX. Cu această echipare bicicleta va reuși cu siguranță să urce cele mai abrupte rampe. În plus, mulțumită schimbătorului spate Ultegra RX cu ambreiaj inspirat de la componentele pentru mtb, lanțul va rămâne silențios și la locul lui.

03.jpg
foto Benjamin Topf - granfondo-cycling.com

Modelul 8000-E are o greutate de doar 7,9 kg mulțumită cadrului din carbon, roților Vision SC 40DB din carbon și cockpit-ului Merida din carbon.

Designul cadrului are la bază linii suple, elegante și curate. Ghidarea internă a cablurilor contribuie din plin la acest aspect. O specifiație deosebită este puntea dintre cele două țevi seat stay, care este detașabilă. Cu aceasta scoasă, cadrul este mai confortabil fără a compromite eficiența. Când puntea este instalată, poți instala și aripi de protecție, întreg ansamblul devenind mai rigid și mai performant. Și furca din carbon dispune de montanți pentru aripi, fapt care subliniază o dată în plus caracterul „bună-la-toate” a bicicletei.

04.jpg
foto Benjamin Topf - granfondo-cycling.com

Noua Merida Mission CX este disponibilă în 6 variante de modele. În România bicicleta va fi disponibilă începând cu luna august 2018, în rețeaua de distribuție BikeFun.

  • Merida Mission CX 8000-E, preț 22.100 lei (cadru carbon)
  • Merida Mission CX 8000, preț 17.500 lei (cadru carbon)
  • Merida Mission CX 7000, preț 12.500 lei (cadru carbon)
  • Merida Mission CX 5000, preț 11.500 lei (cadru carbon)
  • Merida Mission CX 600, preț 7.490 lei (cadru aluminiu)
  • Merida Mission CX 400, preț 6.290 lei (cadru aluminiu)

-              

-       

HU | RO