Revista Freerider a testat noua Merida One-Forty 700

12.06.2018.

Revista Freerider.ro a testat recent noua noastră bicicletă de trail Merida One-Forty 700 cu anvelope 27,5 Plus, de 2.6 inch lățime, o bicicletă full suspension făcută să exceleze pe traseele dificile de la munte. Redactorii au încercat bicicleta și au fost mulțumiți de echiparea sa. „Eu nu sunt absolut deloc mirat, [că bicicleta rulează pe roți 27 plus) ba chiar mă bucur nespus, deși sincer să fiu, inițial am crezut că este vorba despre o serie specială”, spun ei în recenzia publicată pe site.

02_resize.jpg

Suspensiile mari de 150 mm față și 140 mm spate oferă utilizatorului confort și stabilitate, dar și încredere că poate exagera puțin fără să aibă experiența necesară. „Dacă mai pun în calcul și roțile cu o lățime generoasă și o înălțime mare (27plus este echivalent cu 29 inch), atunci obțin o bicicletă supercapabilă de dat la vale”, se precizează în articolul de pe Freerider.ro.

01.jpg

Din analiza redactorilor, făcută în funcție de cum s-a simțit bicicleta pe traseu raportat la echiparea sa, rezultă că Merida One-Forty 700 este o bicicletă ușor de folosit. Este „o bicicletă pentru cei care nu vor să-și pună mintea prea mult la contrbuție dar au suficient curaj încât să lase frânele la vale. Dacă mai pun și un pic de talent în calcul, atunci o să te distrezi de o să-ți iasă pe nas.”

03.jpg

Recenzia se încheie într-o notă foarte pozitivă, redactorii fiind mulțimiți de performanțe. Totul este justificat de notele foarte mari obținute: 8 pentru performanțe la deal și 9 pentru performanțele la vale. „Este extrem de capabilă la vale, suspensia spate fiind din acest punct de vedere aproape de top, iar restul de componente sunt durabile și solide, completând armonios pachetul. Recomandată pentru orice fel de traseu, atâta timp cât pedalezi la munte”, conchid redactorii.

Articolul a fost publicat în original pe Freerider.ro și poate fi citit în întregime aici.

HU | RO